Mat

Vi gillar god mat och dryck och vill dela med oss av våra favoriter till dig.

Kjelle omskolade sig till kock efter 10 år som frísör i Stockholm. För en hängiven fiskare och jägare är råvarorna förstås viktiga och redan under studietiden kom han med i finalen till Årets Viltkock i Haparanda i konkurrens med många mycket meriterade kockar. Därefter har det inte blivit fler tävlingar, men väl matlagning på stora välrenommerade restauranger som på små expeditionsbåtar.

Annika började arbeta i restaurangbranschen i 15-års åldern hemma i Bohuslän och sen blev det vintersäsonger i Sälen, Åre och i Breckenridge/Colorado innan det blev flytt till Knappgården och Särnaheden 1987. Med utbildning i serverings- och vinkunskap på Grythyttan och i marknadsföring i Göteborg kom sen nya utmaningar i fjällvärlden och vid kusten som restaurangchef.

Nu är vi tillbaka på Knappgården där vi en gång började vår gemensamma culinariska resa och med massor av erfarenhet i bagaget vill vi dela vår matglädje med dig!

Vår ambition är att erbjuda mat som i möjligaste mån är lokalt producerad, t ex kött av älg, ren och annat vilt, fisk som är vildfångad eller odlad i närbelägna vatten, hemodlade grönsaker, bär och svamp plockade av oss själva eller av goda vänner som generöst bidrar med råvaror från olika delar av Sverige. Vi köper närproducerat och ekologiskt i första hand. Vi vill verka för en levande landsbygd i Sverige, där djur och människor ska må bra även i framtiden.

Frukost

Middag